Головна Новини Політика зовнішня політика У ВР вказали, в чому найбільше помиляються західні союзники: що мають зрозуміти
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР вказали, в чому найбільше помиляються західні союзники: що мають зрозуміти

Західні союзники повинні зрозуміти, що насправді немає жодних червоних ліній щодо допомоги Україні та протидії Росії

8 серпня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:

З міжнародного правового погляду Україна має право на самооборону, що дозволяє їй завдавати удари по території Російської Федерації, відзначив в ефірі Freedom голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

У ВР вказали, в чому найбільше помиляються західні союзники: що мають зрозуміти

США і ЄС

Він нагадав про заяву спікера Палати представників Конгресу США Джонсона, в якій зазначалося, що під час ухвалення рішення щодо надання допомоги Україні не було умов щодо заборони використання військової техніки та зброї дальнього радіусу дії на території держави-агресора.

Мережко звернув увагу на певні зміни в питанні дозволу на удари західною зброєю по території РФ. Він зазначив, що вже є дозвіл на використання зброї дальнього радіусу дії для захисту Харківської області та завдання ударів по військових цілях на території РФ. Це, за його словами, відповідає праву на самозахист, яке закріплене у статті 51 Статуту ООН.

Деякі західні політики побоюються ескалації, про яку часто говорить Росія. Мережко вважає, що ескалація вже відбувається, і важко уявити, що може бути її вищим рівнем. Він назвав це елементом шантажу з боку Кремля, додавши, що багато разів доведено: серйозної ескалації не відбувається, вона вже існує. Наприклад, передача винищувачів F-16 Україні не призвела до ескалації.

На думку Мережка, на провокації Путіна треба відповідати адекватним застосуванням збройної сили, що матиме стримувальний ефект. Він також зазначив, що так звані "червоні лінії" існують лише в уяві деяких західних політиків. Українські Збройні сили неодноразово доводили, що ці лінії є міфом. Мережко висловив сподівання, що незабаром західні політики усвідомлять відсутність реальних "червоних ліній".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР також вважають, що зараз Україна демонструє світові всю нікчемність Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини