Головна Новини Політика зовнішня політика У ВР розповіли, як на Заході реагують на заклики російських опозиціонерів зняти з РФ санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР розповіли, як на Заході реагують на заклики російських опозиціонерів зняти з РФ санкції

В Європейському Союзі різко негативно реагують на заклики звільнених російських опозиціонерів послабити санкційну політику щодо РФ

8 серпня 2024, 11:57
Поділіться публікацією:

Світ дійсно змінився, говорить нардеп Володимир Ар’єв. За його словами, він особисто, та деякі його колеги та експерти висловлювали побоювання, що заклик звільненого російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи до скасування санкцій проти "простих росіян" може зашкодити зусиллям України щодо посилення санкцій проти Росії загалом.

У ВР розповіли, як на Заході реагують на заклики російських опозиціонерів зняти з РФ санкції

Володимир Кара-Мурза

Втім, як стверджує нардеп, реакція західних політиків була протилежною.

"Останніми днями я багато спілкувався з колегами і дипломатами з країн Європейського Союзу. Вони не просто не послухали Кара-Мурзу, а і висловили жорстку незгоду. Від зауважень щодо неприпустимості торпедування санкційної політики і до демаршів у вигляді скасування певних заходів за участі дипломатичних представництв", — розповів народний обранець.

В результаті, каже політик, риторика звільнених стала протилежною.

"Два роки в путінській тюрмі відірвали їх від життя і вони лише зараз починають розуміти наскільки змінився світ за цей час", — додав Ар’єв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час так званого великого обміну в’язнями між Заходом та Росією, були звільнені "російські опозиціонери", серед них і Володимир Кара-Мурза. Втім, опинившись на волі, вони почали говорити про те, що санкції з РФ потрібно зняти. Зокрема, Кара-Мурза заявив, що санкції західних країн, введені останніми роками, виявилися спрямовані не проти путінського режиму, а проти всієї країни та російських громадян. І це зовсім неправильно. Санкції проти чиновників мають бути персональними, додав Кара-Мурза, нагадавши слова Нємцова: "Країну не чіпайте — негідників карайте".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини