Головна Новини Політика зовнішня політика У ВР про дипломатичний скандал: посли інших країн вказують, які закони нам приймати
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР про дипломатичний скандал: посли інших країн вказують, які закони нам приймати

США звинувачують Україну у втручанні у їх внутрішні справи, втім іноземні посли регулярно втручають у внутрішні справи України

26 вересня 2024, 10:25 comments1906
Поділіться публікацією:

Спікер Палати Представників Конгресу США вимагає відкликання посла в України в США за "втручання у внутрішні справи США", які виразилися в не запрошенні до поїздки з президентом України Володимиром Зеленським на завод у Пенсільванії представників Республіканської партії.

У ВР про дипломатичний скандал: посли інших країн вказують, які закони нам приймати

Верховна Рада

При цьому нардеп Сергій Власенко відзначив, що правда в тому, що посли іноземних держав регулярно втручаються у справи України. На тлі дипломатичного скандалу постає питання, що робити Києву із такими "радниками" з інших країн.

"А що робити нам, якщо посли деяких країн публічно вказують українському парламенту, які закони треба приймати, які державні інституції створювати, кого призначати, а кого знімати з державних посад? Що нам робити, яких послів вимагати відкликати, якщо у нас в усіх ключових державних інституціях керівників "оцінюють на доброчесність" (читай призначають) іноземці або особи визначені іноземцями?" — запитує народний депутат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що між Україною та США виник дипломатичний скандал. Республіканці вимагають звільнення посла Оксани Маркарової. Головна претензія полягає в тому, що вона не запросила представника від Республіканської партії відвідати із Зеленським завод із виробництва зброї в Пенсильванії, штату, який може принести перемогу кандидату на президентських виборах.

Втім, відзначають експерти, очевидно, що не Маркарова визначала, який завод має відвідати Зеленський і хто його буде супроводжувати, а члени чинної адміністрації Білого дому. Тому, насправді, республіканці просто шукають "крайнього".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини