Головна Новини Політика зовнішня політика У відносинах між Україною та Австралією виникла напруга: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У відносинах між Україною та Австралією виникла напруга: яка причина

Причиною напружених відносин стали переговори про поставки австралійських винищувачів

1 лютого 2024, 21:27
Поділіться публікацією:

Військово-повітряні сили Збройних сил України відмовилися від постачання австралійських бомбардувальників F-18 Hornet, що призвело до виникнення напруги у відносинах між Україною та Австралією.

У відносинах між Україною та Австралією виникла напруга: яка причина

Австралійський винищувач F-18 Hornet. Фото з відкритих джерел

За інформацією газети Australian Financial Review, в українській армії назвали австралійські винищувачі "літаючим сміттям", що  фактично зірвало угоду про поставки в Україну F-18 Hornet.  

Оборонний підрядник, який брав участь у переговорах сторін, розповів Australian Financial Review, що провал домовленостей став причиною напружених відносин між Україною та Австралією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що навесні розпочнеться новий контрнаступ ЗСУ. Глава ГУР розповів, що наразі Україна вичікує, коли повністю вичерпається наступ Росії, який розпочався восени минулого року. Буданов також повідомив, що у ході останнього наступу, який розпочався у листопаді 2023 року, РФ досягла незначних успіхів, однак намічених цілей не добилася.

"Коментарі" також писали, що майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що російська армія не планує зупинятися і дійде туди, куди зможе фізично дійти. Він зауважив, на західні держави вони транслюють "готовність Путіна до компромісу і перемовин" тоді, як сам Путін відкрито говорить про плани продовжувати захоплення нових територій. "Насправді Росія взагалі не збирається зупинятись. Російські війська дійдуть рівно туди, куди фізично зможуть дійти. І ці плани Україною не обмежуються", — наголосив офіцер ЗСУ Жорін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ЭДВАРД

2 лютого 2024, 09:21

Тому йолопу, що так назвав винищувачи F-18 з Австралії може треба розпрощатися зі своєю посадою ті відправитись доглядати свиней... хоча свиней теж йому довірити небезпечно!!!


Новини