Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ звинуватили Росію в зриві Мінських угод
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ звинуватили Росію в зриві Мінських угод

Кравчук виступив з жорсткою заявою

4 березня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук. заявив про те, що Росія фактично зриває виконання Мінських угод через скандальні заяви терористів "ДНР". Про це повідомляється на офіційній країні української делегації.

У ТКГ звинуватили Росію в зриві Мінських угод

Фото: Liga.net

Йдеться про заяву так званої "народної міліції ДНР" про те, що вони дали дозвіл на відкриття вогню по Озброєні силам України на випередження. Кравчук підняв цю тему на засіданні ТКГ 3 березня.

За його словами, подібні заяви українська делегації розцінює як односторонній вихід Росії з режиму повного припинення вогню, який діє з літа і зрив виконання Мінських угод з боку РФ.

Довідка: Леонід Кравчук очолює українську делегацію в мінській ТКГ з липня 2020 року. За час перебування на цій посаді він встиг запропонувати план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту, який передбачав проведення виборів на Донбасі в березні 2021 року і виведення всіх незаконних збройних формувань з окупованих територій.

До Кравчука головою української делегації двічі був другий президент України Леонід Кучма з 2015 по 2018 рік і з 2019 по 2020. Саме він підписав другі Мінські угоди.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія, незважаючи на численні докази, свою участь в конфлікті не визнає.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що буде в разі великої війни з Росією.

Читайте також про співпрацю між Порошенком і Медведчуком.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

4 березня 2021, 16:12

Так что там по санкциям? https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/nardep-predlagaet-vvesti-sankcii-v-otnoshenii-importerov-elektroenergii


Новини