Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ розповіли про важливу ініціативу в переговорах по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли про важливу ініціативу в переговорах по Донбасу

В українській делегації в ТКГ розповіли про важливу ініціативу в переговорах по Донбасі

15 квітня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів про важливу ініціативу нашої країни в переговорах по Донбасу. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24". 

У ТКГ розповіли про важливу ініціативу в переговорах по Донбасу

Вiйна на Донбасi

За його словами, наша країна виступила з пропозицією надати моніторингової місії ОБСЄ більше повноважень для того, щоб спостерігачі отримали більшу доступність на тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей.

Він зазначив, що українська делегація працює над удосконаленням механізму контролю за режимом повного припинення вогню, який постійно порушується російськими бойовиками. Пропозиція полягає в тому, щоб надати додаткові повноваження ОБСЄ, в першу чергу до точок на тимчасово окупованих територіях.

Арестович нагадав, що на підконтрольній території знаходиться 13 патрулів місії ОБСЄ, а на окупованій всього 1. Питання про додаткові повноваження місії ОБСЄ буде розглядатися на найближчому засіданні підгрупи ТКГ з безпеки.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Росія готує військове вторгнення в Україну.

Читайте також про те, що Арестович планує стати президентом України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини