Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ розповіли про перекидання військ на Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли про перекидання військ на Донбас

Арестович розповів, чи готується ВСУ до бойових дій

19 березня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував перекидання збройних сил на лінію фронту на Донбасі і розповів, чи є це підготовкою до бойових дій. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

У ТКГ розповіли про перекидання військ на Донбас

Фото: Google

За його словами, Збройні сили України постійно проводять ротацію військових бригад на лінії фронту на Донбасі. Він зазначив, що це не є підготовкою до повномасштабних бойових дій.

Арестович сказав, що це працює наступним чином: кілька бригад Збройних сил України повністю переміщують в зону бойових дій, а інші кілька бригад повністю виходять. Цим він пояснив рух ешелонів військової техніки.

Він зазначив, що важка бойова техніка знаходиться на другій і третій лінії на передовій, згідно з міжнародними мирними домовленостями. Речник української делегації підкреслив, що наша країна розглядає силовий сценарій вирішення війни на Донбасі тільки в тому випадку, якщо Росія нав'яже його нашій країні.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у мирних переговорах, незважаючи на численні докази її прямого вторгнення на територію України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, скільки політичних партій працює в Україні.

Читайте також про можливий напад Росії на Україну з півдня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини