Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ розповіли про компроміси з Росією з питання Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли про компроміси з Росією з питання Донбасу

Існує єдиний сценарій

16 лютого 2021, 13:30 comments1050
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу Президента Олексій Арестович назвав єдиний сценарій, за яким Україна може піти на компроміс з Росією в питанні вирішення конфлікту на Донбасі. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

У ТКГ розповіли про компроміси з Росією з питання Донбасу

Фото: Google

За словами Арестовича, Україна виступила з пропозицією на адресу Росії, надавши кілька варіантів для компромісу в питанні війни на Донбасі. Він зробив акцент на варіанті, яким передбачається альтернатива особливому статусу Донбасу.

Він заявив, що будь-який сценарій буде можливий до реалізації за головної умови — повної деокупації Донбасу і виведення всіх іноземних військ.

Речник української делегації сказав, що наша сторона пропонує Росії заміну особливого статусу законом про децентралізацію і особливою економічною зоною. Йдеться про економічні преференції, які отримають всі окуповані території після їх звільнення поряд з іншими областями України.

Арестович зазначив, що після початку російської агресії на Донбасі з регіону пішли гроші й зникло місцеве самоврядування. За його словами, особливі економічні умови можуть запустити відродження територій ОРДЛО.

Олексій Арестович був призначений спікером української делегації в мінській ТКГ в жовтні 2020 року. У грудні глава Офісу Президента України Андрій Єрмак призначив його позаштатним радником зі стратегічних комунікацій.

До приходу у владу Арестович був відомий як блогер і військовий оглядач.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський дав 10 днів на розгляд із загибеллю військових на Донбасі.

Читайте також, чому домовитися з Росією по Донбасу практично неможливо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини