Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ назвали умову для силового звільнення Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ назвали умову для силового звільнення Донбасу

Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович назвав умову силового звільнення територій ОРДЛО

12 квітня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович назвав умову, за якої Збройні Сили України підуть в наступ на окуповані території Донбасу. Про це він повідомив в ефірі каналу "Радіо Свобода".

У ТКГ назвали умову для силового звільнення Донбасу

Танк ЗСУ

За його словами, вирішити конфлікт на Донбасі силою наша країна зважиться лише в тому випадку, якщо Росія нав'яже нам такий сценарій. Він зазначив, що такий варіант загрожує тисячам мирних громадян України на окупованих територіях. Арестович сказав, що Україна не буде діяти як Росія і вбивати власних громадян, як це було під час воєн у Чечні.

Речник української делегації сказав, що тільки в разі переходу Росії до масштабних бойових дій Україна буде жорстко відповідати, в тому числі й можливим контрнаступом у відповідь. Нині українська влада розглядає варіант дипломатичного вирішення конфлікту як основний сценарій, який підтримує міжнародна спільнота.

Сценарій, за якого буде гинути багато мирних жителів, Арестович назвав непродуктивним.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької й Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Росія ж свою участь у конфлікті заперечує, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що принесе зустріч Зеленського і Макрона.

Читайте також про переговори Росії й Німеччини по Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини