Головна Новини Політика зовнішня політика У світі з'явився ще один військовий союз
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі з'явився ще один військовий союз

Малі, Буркіна-Фасо та Нігер заявили про об'єднання своїх військових зусиль

16 вересня 2023, 21:28 comments1147
Поділіться публікацією:

Лідери Малі, Буркіна-Фасо та Нігера підписали хартію про започаткування альянсу держав Сахеля для створення "архітектури колективної оборони", заявив президент перехідного періоду Малі Ассімі Гоїта. Про це повідомляють "Коментарі".

У світі з'явився ще один військовий союз

Підписання документу щодо створення нового оборонного союзу

У всіх трьох країнах останні два роки змінилася влада. Останньою з цих трьох держав став Нігер, де наприкінці липня військові заарештували законно обраного президента. Після цього Економічна спільнота країн Західної Африки (ЕКОВАС) підготувала сили для інтервенції в Нігер. У відповідь Малі та Буркіна-Фасо підтримали нігерійських бунтівників, заявивши, що будуть розцінювати вторгнення до Нігеру, як напад на себе. Країни ЕКОВАС публічно не відмовилися від своїх планів вторгнення, але все ж таки пом'якшили риторику, заявивши, що віддають перевагу дипломатичному вирішенню кризи.

У Росії заколот у Нігері сприйняли з натхненням, заявивши, що він сприятиме зменшенню впливу Заходу, насамперед Франції, у Африці. Для останньої Нігер важливий як постачальник урану для атомної промисловості країни.

Сьогодні ж, 16 вересня, державне телебачення Малі показало кадри зустрічі Ассімі Гоїти із заступником міністра оборони Росії Юнус-Беком Євкуровим. У зустрічі також взяли участь міністр оборони Нігера Саліфу Моді та голова Міноборони Малі Садіо Камару.

Сахель – регіон в Африці, який на півночі межує із Сахарою, а на півдні – з регіоном Судан. Включає 12 країн та близько 300 млн населення.

Тим часом, полтавський воєнком зробив гучну заяву про шалені втрати: до 80 відсотків.

У Зеленського пояснили скиглення Росії через відсутність переговорів.

А в ISW назвали ділянку фронту, де ситуація для росіян погіршується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини