Головна Новини Політика зовнішня політика У США Сенат підтримав відмову від імпорту російських енергоносіїв: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У США Сенат підтримав відмову від імпорту російських енергоносіїв: подробиці

Сенатори США проголосували за заборону імпорту енергоносіїв з Росії

7 квітня 2022, 20:21
Поділіться публікацією:

Сенатори Сполучених Штатів підтримали своїми голосами заборону на імпорт російських енергоносіїв,  як відповідь Америки за те, що  Москва здійснила збройне вторгнення до України. За новий законопроєкт проголосувала більш ніж половина сенаторів. Про це стало відомо з трансляції засідання американського Сенату.

У США Сенат підтримав відмову від імпорту російських енергоносіїв: подробиці

Сенат США проголосував за відмову від імпорту енергоносіїв з РФ (фото з відкритих джерел)

Важливо, що законопроєкт  стосовно заборони  імпорту  енергоносіїв з Росії підтримало на засіданні  55 зі 100 сенаторів. Проти  нового закону  допоки ніхто з них  не голосував.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що означає гучне рішення США у ракурсі російсько-української війни. Сенат США одноголосно підтримав рішення, яке дає можливість Байдену активувати для України програму ленд-лізу. Військовий оглядач, головний редактор "Апострофа" Денис Попович не вважає цей крок безпрецедентним, оскільки ленд-ліз із США вже застосовувався у роки Другої світової війни, коли весь світ боровся із Гітлером. Він зазначає, що з досвіду постачання у роки Другої світової війни ми могли б приблизно уявити, що саме можемо отримати від американців зараз. Політолог, співзасновник консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун порівнює ленд-ліз від США для України з отриманням безвізу з Євросоюзом. За його словами, можна лише вітати таке рішення. Експерт нагадує, що під час Другої світової війни найбільше за ленд-лізом із США отримали Великобританія, СРСР, Франція та Китай. Отже, продовжує експерт, це рішення американських сенаторів – однозначно позитивний крок. Але треба довести до кінця. На думку політолога, за нинішніх умов єдиною країною, яка, крім США, могла б ухвалити подібне рішення, є Великобританія. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини