У США розповіли, коли Байден зустрінеться із Зеленським

Перешкод для зустрічі глав держав не існує

Український державний глава Володимир Зеленський зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом цим літом, проте точна дата поки не названа. Про це повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент, повідомляє УНІАН з посиланням на Радіо Свобода.

"Коли президент Байден і президент Зеленський спілкувалися вдруге, президент Байден запропонував, щоб зустріч була в липні або пізніше влітку. Тобто зустріч буде, трохи пізніше. Не в липні, а, думаю, в серпні", - зазначив Кент.

Крім того, він вважає, що перешкод для зустрічі глав держав не існує. При цьому Кент зазначив, що на даний час питання лише в тому, щоб "знайти час у розкладі" американського лідера Джо Байдена.

"Як я говорив, зустріч буде влітку. Але не зараз", - зазначив Кент.

Нагадаємо, що напередодні у Вашингтоні відбулися переговори президента США Джо Байдена і канцлера Німеччини Ангели Меркель. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" досягнуті домовленості, а також розповіли, чи зміниться якось ситуація з "Північним потоком-2" і що ці переговори значать для України.

Також відомо, що після зустрічі президентів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна пройшло менше місяця - і відбувся їх черговий телефонну розмову. Причому глава Білого дому завив після нього, що налаштований "оптимістично". США і РФ торкнулися питання кібер-загроз, ситуацію в Сирії. "Коментарі" розбиралися разом з експертами, чи може ця розмова свідчити про початок реалізації якихось закулісних домовленостей між Росією та колективним Заходом, а також, чи варто турбуватися Україні.