Головна Новини Політика зовнішня політика У США прокоментували можливі мирні переговори, ініційовані КНР та Бразилією
commentss НОВИНИ Всі новини

У США прокоментували можливі мирні переговори, ініційовані КНР та Бразилією

Держсекретар Блінкен назвав умови, за яких США підтримають мирні переговори

2 червня 2023, 17:49
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати працюють з Україною та іншими союзниками над досягненням консенсусу навколо ключових елементів "справедливого та міцного світу", щоб покласти край війні з Росією, заявив у п'ятницю, 2 червня, держсекретар США Ентоні Блінкен, виступаючи з промовою на заході, організованому Фінським інститутом відносин у будівлі ратуші Гельсінкі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

У США прокоментували можливі мирні переговори, ініційовані КНР та Бразилією

Ентоні Блінкен

За його словами, США заохочуватимуть зусилля третіх держав щодо припинення конфлікту, але за умови, що вони відповідатимуть Статуту ООН та передбачатимуть суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України, сказав він у своїй промові.

"Ми підтримаємо зусилля — Бразилії, Китаю або будь-якої іншої країни, — якщо вони допоможуть знайти шлях до справедливого та міцного світу", — додав Блінкен.

"Агресивна війна Путіна проти України була стратегічним провалом", – заявив держсекретар.

Вашингтон продовжить підтримувати Україну у військових відносинах, оскільки необхідною умовою для ефективної дипломатії є здатність Києва до захисту стримувати від будь-якої майбутньої агресії. Блінкен заявив, що Сполучені Штати допоможуть створити "українську армію майбутнього". Це означає створення сучасних військово-повітряних сил, інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, потенціалу виробництва боєприпасів, забезпечення сучасною бронетехнікою, створення умов для підтримки сил і техніки в бойовій готовності.

Нагадаємо, що раніше спецпредставник Китаю Лі Хуей заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів. Дипломат заявив, що після поїздки до Москви побачив, що Росія ніколи не виступала проти мирних переговорів.

"Українська сторона також сказала, що вона дорожить і прагне миру, і я відчуваю, що обидві сторони не зачинили двері для мирних переговорів", — наголосив Хуей.

Тим часом, у Кремлі знову вибухнули погрози.

У Зеленського відреагували на заяви Орбана про контрнаступ ЗСУ.

А Уоллес розкрив карти: чи чекати на Україну запрошення в НАТО на саміті у Вільнюсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини