Головна Новини Політика зовнішня політика У Росії розповіли, як Кравчук не дав зберегти СРСР: "Не знаю, де Кремль"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії розповіли, як Кравчук не дав зберегти СРСР: "Не знаю, де Кремль"

Кравчук говорив, що не знає, хто такий Горбачов і де знаходиться Кремль

23 березня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

У Росії розповіли про те, як перший президент України і сьогоднішній глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук відмовився створювати нову союзну державу, яка б замінила СРСР. Про це повідомив колишній держсекретар РФ Геннадій Бурбуліс в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

У Росії розповіли, як Кравчук не дав зберегти СРСР: "Не знаю, де Кремль"

Фото: Google

Він зазначив, що в грудні 1991 року Кравчук відмовився підписувати будь-які документи, які створили б нову союзну державу замість розваленого СРСР. За словами Бурбуліса, Борис Єльцин наполегливо пропонував Кравчуку спробувати укласти договір про нову союзну державу або м'яку конфедерацію, однак перший президент України відповів відмовою.

Тоді Кравчук сказав, що не має таких повноважень через те, що український народ багато років мріяв про незалежну державу і заявив, що не знає, де знаходиться Кремль і хто такий Михайло Горбачов. Бурбуліс зазначив, що росіяни тоді розраховували на інше.

Він сказав, що Кравчук поставив росіян в положення невизначеності, однак на співдружність держав погодився (мова йде про СНД), заявивши, що українці є доброзичливим народом.

Довідка: Леонід Кравчук був президентом України з 1991 по 1994 рік. До розвалу СРСР він був партійним чиновником і ідеологом ЦК КПУ. У липні 2020 року його очолив українську делегацію в мінській ТКГ, замінивши на цій посаді другого президента України Леоніда Кучму.

У ТКГ Кравчук запропонував план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який назвали планом Кравчука. Він передбачав проведення виборів на окупованих територіях в березні 2021 роки після повної демілітаризації регіону.

Раніше "Коментарі" повідомляли про нові вимоги Росії по Донбасу.

Читайте також, яка небезпека для України після слів Байдена про Путіна.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Миша Нестайко

24 березня 2021, 10:55

К Кравчуку можно относиться по-разному, но на сегодняшний день это единственный политик на Украине, имеющий определенный политический вес! На выборах 2024 года, несмотря на его почтенный возраст, хотелось бы увидеть его в качестве кандидата в президенты.


Новини