Головна Новини Політика зовнішня політика У Росії є свій план: нардеп прокоментував обстріли Станиці Луганської
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії є свій план: нардеп прокоментував обстріли Станиці Луганської

Політик наголосив, що Росії на руку обстріли на сході України

17 лютого 2022, 15:05 comments1146
Поділіться публікацією:

Народний депутат та голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, чому бойовики на сході розпочали знову обстріли та чи можливі нові перемовини в нормандському форматі.

У Росії є свій план: нардеп прокоментував обстріли Станиці Луганської

Ілюстративне фото / Twitter

"Думаю що в Росії є свій погоджений план, вона по ньому йде. Головна ціль (Росії — ред.), моя гіпотеза власна, створити такі умови, при яких ми будемо йти на геополітичні поступки. Вони (росіяни — ред.) намагаються створити таку ситуацію, щоб на нас всі партнери давили", — говорить політик.

Найближчим часом може відбутися нова зустріч в "нормандському форматі", додав нардеп, ймовірно, що спочатку зустрінуться дипломатичні делегації. Наразі українська сторона чекає підтвердження від інших учасників зустрічі, але точних дат ніхто не повідомляє.

"Вони кажуть: "Україна має визначитись. Якщо ви хочете повертати ці території — тоді сідайте й повертайте. Є конкретний протокол, який Порошенко підписав, ідіть по ньому. Там все написано: 1, 2, 3, 4, 5." Наша позиція: "1,2,3 — неправильний порядок. Давайте 1, 3, а потім 2. Тобто спочатку безпековий компонент, якщо хочете політичний компонент розглядати, тоді давайте забезпечувати повну безпеку на цих територіях". Спочатку Україна зможе забезпечити за стандартами міжнародними нормальний виборчий процес... і отут є deadlock, в якому ми знаходимось вже 2 роки", — говорить нардеп.

Якби Держдума проголосувала і Путін підписав рішення про визнання "ЛДНР", то це й був би фактично вихід для України, бо тоді б Росія фактично сама вийшла з Мінських угод й в українців було б юридичне право "йти в якісь інші конструкції", пояснив він. Однак російські чиновники також наголосили, що визнавати псевдореспубліки не будуть, бо це порушення "Мінська".

Єдина різниця між тим, що було 4-5 місяців тому й зараз — це скупчення російських військ біля кордонів з Україною та початок бойових дій на сході, додав політик. Мова йде про обстріл Станиці Луганської.

Deadlock — ситуація в багатозадачному середовищі, коли кілька процесів перебувають у стані нескінченного очікування ресурсів, захоплених самими цими процесами.

Як ми писали раніше, в Європі засудили можливість визнання Росією окупованих територій України незалежними республіками. Представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявив від імені ЄС, що такий крок з боку Росії є недопустимим, адже Євросоюз підтримує територіальну цілісність України. До того ж визнання незалежності псевдореспублік прямо порушує Мінські домовленості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини