Головна Новини Політика зовнішня політика У РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та «живий щит» із іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та «живий щит» із іноземців

Фейк поширюють з метою зниження підтримки України на міжнародній арені

3 березня 2022, 11:26
Поділіться публікацією:

Центр протидії дезінформації при РНБО спростував поширюваний фейк щодо використання українськими військовими іноземців як "живого щита". Таку заяву зробив Центр протидії дезінформації на своїй сторінці у Фейсбук. Про це повідомляє Укрінформ.

У РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та «живий щит» із іноземців

Київський вокзал - фото з відкритих джерел

Ворожа пропаганда повідомляє, що президент РФ Путін зробив заяву, що окупанти "делают все возможное, чтобы обеспечить возвращение индийских студентов из Харькова на родину", бо вони "взяты в заложники украинскими силовиками, которые используют их как живой щит".

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що Україна максимально допомагає евакуації іноземців.

Зокрема наголошують, що Укрзалізниця організувала евакуаційні коридори для виїзду громадян з інших країн та займається формуванням іноземних груп для перевезення окремими потягами, а на вокзалах працюють волонтери, які володіють іноземними мовами.

"Що стосується поодиноких випадків побутових конфліктів за участю іноземців, то вони відбуваються на фоні нерозуміння ними правила УЗ щодо першочергової евакуації жінок і дітей (незалежно від раси та походження) та роздмухуються пропагандою ворога", — наголосили в Центрі протидії дезінформації.

У Центрі також заявили, що Росія прагне за допомогою поширення подібних фейків досягти зменшення підтримки України на міжнародній арені.

Укрінформ раніше повідомляв, що Укрзалізниці вдалося за шість воєнних днів вивезти понад 50 тисяч іноземців.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Укрзалізниця надала ЗСУ вагони-рефрижератори для вивезення тіл росіян. Наразі обговорюється регламент руху таких поїздів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини