Головна Новини Політика зовнішня політика У РФ стривожилися: Лавров слідом за Кулебою зібрався з візитом до Африки
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ стривожилися: Лавров слідом за Кулебою зібрався з візитом до Африки

Африка – перетворюється на дипломатичний поєдинок, Росія намагається не допустити зближення африканських країн з Україною

25 травня 2023, 12:42
Поділіться публікацією:

Африка залишається територією дипломатичного поєдинку. Щоб не втратити свого так званого авторитету на континенті, Кремль уже зараз готує турне міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на слова міністра закордонних справ Дмитра Кулеби у його відеозверненні.

У РФ стривожилися: Лавров слідом за Кулебою зібрався з візитом до Африки

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

"Все, звичайно, непросто. Тому що 30 років Росія тут дуже потужно працювала та сіяла свою пропаганду. Переконує, що вона є рятівником та захисником Африки", — зазначив глава МЗС України.

За його словами, Росія навіть на відстані намагається ставити ціпки в колеса українським дипломатам. Там із Москви приходять надання послам в африканських країнах, щоб ті негайно зустрічалися з лідерами африканських країн і переконували їх, що не варто зустрічатися з представниками України.

"Лавров планує моїми слідами відразу говорити з тими людьми, з якими я говорив, готує свої візити", – зазначив Дмитро Кулеба.

Зазначимо, глава МЗС України Дмитро Кулеба 22 травня розпочав друге турне, приблизно через півріччя, турне країнами Африки. Відбувається воно на тлі різноманітних мирних ініціатив, у тому числі з боку африканських країн, заради припинення війни в Україні. При цьому офіційний Київ чітко дає зрозуміти, що має намір говорити про переговори виключно на підставі формули світу президента України Володимира Зеленського. Про що говорить такий щільний потік миротворчих пропозицій? Яким чином слід діяти офіційному Києву? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – готуємось до чергового "Рамштайну": що і коли може отримати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини