Головна Новини Політика зовнішня політика У Раді виступили проти блокади Україною Олімпіади-2024
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді виступили проти блокади Україною Олімпіади-2024

Жан Беленюк вважає, що Україна не повинна бойкотувати Олімпіаду-2024

9 грудня 2023, 22:39
Поділіться публікацією:

Олімпійський чемпіон, народний депутат від фракції "Слуга народу" Жан Беленюк виступив проти того, щоби українські спортсмени бойкотували Олімпійські ігри-2024 у Парижі через участь у них з нейтральним статусом спортсменів з Росії і Білорусі. Відповідний допис політик оприлюднив у Facebook, передає портал "Коментарі".

У Раді виступили проти блокади Україною Олімпіади-2024

МОК допустив росіян і білорусів до Олімпійських ігор. Фото з відкритих джерел

Народний депутат вважає недоцільним ігнорувати Олімпіаду, позаяк в України вже є досвід бойкотування спортивних змагань, в яких брали участь росіяни і білоруси, який, за його словами, виявився неефективним.   

"Досвід бойкоту показав нам його неефективність. Спортсмени втратили можливість здобувати перемоги для нашої країни і, що важливіше, можливість використовувати міжнародні майданчики для того, щоб доносити інформацію по всьому світу про війну на Батьківщині, надаючи таку можливість росіянам у той самий момент", — написав Жан Беленюк.

Народний депутат також поскаржився, що Києву не вдалося сформувати коаліцію країн-союзників, які були б готові реально приєднатися до бойкоту, посиливши у такий спосіб позицію українських спортсменів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рішення виконкому МОК допустити до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів із Росії та Білорусі у нейтральному статусі є безвідповідальним, заявив голова Мінмолодьспорту Матвій Бідний. Міністр нагадав, що днями президент МОК Томас Бах анонсував, що відповідне рішення ухвалюватиме лише у березні наступного року. Також він наголосив, що Росія – єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемир'я, намагається провести альтернативу Олімпіаді та погрожує приїхати на Олімпіаду на танках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини