Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна відповіли на заклик Симоньян приєднати Донбас до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна відповіли на заклик Симоньян приєднати Донбас до Росії

"РФ продовжить захищати російськомовних"

29 січня 2021, 13:09 comments1904
Поділіться публікацією:

Спікер Кремля і прес-секретар президента РФ Путіна Дмитро Пєсков прокоментував висловлювання російської пропагандистки Маргарити Сімоньян, яка закликала владу Росії приєднати Донбас. Про це повідомляє російське видання "Газета.ру".

У Путіна відповіли на заклик Симоньян приєднати Донбас до Росії

Володимир Путін. Фото: Відомості

Симоньян відвідала форму бойовиків в Донецьку, який мав назву "Русский Донбас" і закликала владу Кремля приєднати до Росії окуповані території Донецької та Луганської областей України.

Дмитро Пєсков заявив, що Маргарита Симоньян не виражає офіційну позицію влади РФ, однак він підкреслив, що російська влада продовжать "сприяти у врегулюванні кризи".

Він також сказав, що Росія продовжить захищати російськомовних в Україні і відстоювати "послідовну позицію щодо захисту прав російськомовних на Донбасі".

28 січня під час виступу на форумі бойовиків "Русский Донбас" в Донецьку головний редактор російського пропагандистського каналу "Russia Today" Маргарита Симоньян заявила про те, що жителі Донбасу "хочуть відчувати себе вдома" і "мати можливість бути росіянами" і закликала кремлівське керівництво до анексії окупованих територій.

Довідка: з квітня 2014 по сьогоднішній день в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ за сприяння незаконних збройних формувань.

Передувала війні на Донбасі анексія Росією Криму, яка відбулася в березні 2014 року в порушення всіх норм міжнародного права.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Кравчук заявив про розчарування в мінському переговорному процесі.

Також читайте про те, як Росія використовує Донбас як ідеологічну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Kymelnitskiy

30 січня 2021, 08:22

"Россия продолжит защищать русскоязычных в Украине и отстаивать "последовательную позицию по защите прав русскоязычных на Донбассе". - передайте Зеленскому, чтобы закончить войну надо ликвидировать русскоязычных на Донбассе и по всей Украине.


Новини