Головна Новини Політика зовнішня політика У Польщу прибули американські військові: вони розмістилися біля кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщу прибули американські військові: вони розмістилися біля кордонів України

Солдатів 82-ї повітряно-десантної дивізії США буде розміщено неподалік України

6 лютого 2022, 23:00
Поділіться публікацією:

В Польщу прибув додатковий контингент військовослужбовців США, який нараховує 1, 7 тисяч вояків. Про це інформує в соціальних мережах очільник оборонного відомства цієї країни Маріуш Блащак.

У Польщу прибули американські військові: вони розмістилися біля кордонів України

Американські солдати приземлилися в аеропорту Жешува (фото: twitter.com/MON_GOV_PL)

 За його словами, зараз послідовно зміцнюється безпека країни та східний фланг НАТО. Американські військові, що  представляють 82-у повітряно-десантну  дивізію тільки зійшли на територію Польщі  на  летовищі  міста  Жешув. Такою є спільна відповідь союзників на кризу, що спричинена  російською агресією.

 Як зазначив польський міністр, додатково американських  вояків розмістять на території східних флангів НАТО, недалеко від української території.

 Як стверджує "Голос Америки", з 2017 року на польській території на основі ротації дислокується  майже 4 тисячі  солдатів зі США.

 Важливо, що представники Альянсу збільшують чисельність своїх сил в  балтійських державах та в державах Східної Європи в умовах, коли збільшується чисельність російських військових  неподалік українських кордонів. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що стало відомо, яку зброю передасть Польща УкраїніПрем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, які види оборонного озброєння може отримати Україна. Польща готова надати Україні різні види ресурсів і предмети першої потреби. Окрім того, у Варшаві хочуть підтримувати українців оборонним озброєнням. Конкретні потреби України у зброї Матеуш Моравецький обговорюватиме на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Політик заявив, що Польща солідарна зі своїми сусідами, яким загрожує агресія Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини