Головна Новини Політика зовнішня політика У Польщі вийшли на вулиці десятки тисяч людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі вийшли на вулиці десятки тисяч людей

Поляки пройшли традиційним маршем на честь Дня незалежності країни

11 листопада 2023, 23:44 comments2479
Поділіться публікацією:

У столиці Польщі в Варшаві десятки тисяч людей пройшли традиційним маршем на честь Дня незалежності країни. За даними організаторів заходу, в ньому взяли участь 90 тисяч осіб, влада повідомила про 40 тисяч учасників. Про це повідомляють "Коментарі".

У Польщі вийшли на вулиці десятки тисяч людей

День незалежності у Варшаві

Люди йшли під польськими прапорами, а об'єднуючим гаслом маршу були перші рядки національного гімну "Ще Польща не загинула". Деякі банери закликали до "Полекзиту" — відокремлення від Євросоюзу за прикладом "Брекзиту" (виходу Великобританії з ЄС. — ред.). У розмові з агентством AFP учасники акції називали Європейський Союз "єврофедералістським колгоспом, контрольованим Єврокомісією" та закликали "захищати незалежність Польщі", залишивши ЄС.

Напередодні голова національно-консервативної партії "Право та справедливість" (ПіС) Ярослав Качинський заявив про "домінування Німеччини в Європейському Союзі".

"Ми, поляки, хочемо бути вільними, ми хочемо бути незалежними та не хочемо підкорятися німцям", — сказав Качинський. Він також вказав на існування "конкретного плану", який у разі його реалізації з боку ЄС призведе до втрати суверенітету та "руйнування польської держави", передає агентство dpa. Лідер опозиції Дональд Туск, який очолює партію "Громадянська платформа", у своєму зверненні на честь свята заявив, що "будь-хто, хто використовує слово "нація" з метою розділити і сіяти ненависть, виступає проти нації", передає dpa.

Національне свято незалежності Польщі відзначається 11 листопада на згадку про здобуття незалежності Польським царством (1815—1918) у 1918 році, після 123 років, що минули з моменту третього поділу Речі Посполитої (1795 рік). Свято було встановлено законом від 23 квітня 1937, скасовано законом Крайової Ради Народової від 22 липня 1945, було відновлено в період системної трансформації в Польщі в 1989 році. День незалежності у Польщі – загальнодержавний вихідний день, який супроводжується підняттям прапорів, виступом президента країни, військовим парадом у центрі Варшави.

Тим часом, у Росії заявили про НП через "втручання сторонніх осіб".

Україна пригрозила атаками на нафтогазову інфраструктуру Росії.

А Пугачова відповіла своїм недоброзичливцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини