Головна Новини Політика зовнішня політика У Парижі запускають нову франко-російську ініціативу, але і тут не обійшлося без зв'язку з «ДНР»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі запускають нову франко-російську ініціативу, але і тут не обійшлося без зв'язку з «ДНР»

Нова ініціатива повинна сприяти створенню нового франко-російського альянсу

11 жовтня 2021, 08:16
Поділіться публікацією:

У Парижі запускають нову франко-російську ініціативу "Інститут 1717", яка буде займатися дослідженням історії відносин між Францією і Росією, а також сприяти створенню нового франко-російського альянсу. Як інформує видання "Коментарі", про це розповідає у себе в Facebook український політолог і оглядач Олеся Яхно-Бєлковська.

У Парижі запускають нову франко-російську ініціативу, але і тут не обійшлося без зв'язку з «ДНР»

Прапори Росії и Франції. Фото з відкритих джерел

Політолог зазначає, 30 вересня під час конференції в російському культурному центрі в Парижі Еммануель Леруа, який став президентом інституту, разом з представниками політичного департаменту російського посольства РФ повідомив про цю ініціативу. Назва ініціативи, як пишуть багаточисленні ЗМІ, пов'язана з візитом Петра I в 1717 році до Франції.

Олеся Яхно зазначає, і ось тут є один досить важливий момент: Леруа був спічрайтером добре всім відомої Марін Ле Пен до 2012 року і відповідав за проросійський курс ультраправого "Національного руху". Він же, як пише "Intelligence Online", в березні 2017-го організував інтерв'ю Ле Пен з Володимиром Путіним, а також заснував благодійний фонд допомоги дітям Донбасу, який був пов'язаний з проросійською діяльністю на окупованій частині Донбасу. І далі більше — контактував з Юбером Файяр, який у 2017 році очолив у Марселі французьке типу "представництво" "ДНР", яке потім було ліквідовано, за рішенням суду, на початку цього року. Ось така кумедна історія складається.

Також читайте на порталі "Коментарі думку політолога Олексія Голобуцького — Франція просто прогнулася під Володимира Путіна — тільки бізнес, нічого особистого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини