Головна Новини Політика зовнішня політика У Німеччині розповіли, чому припинили сертифікацію "Північного потоку-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині розповіли, чому припинили сертифікацію "Північного потоку-2"

"Північний потік-2" не відповідає нормам Європейського Союзу

13 грудня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Припинено сертифікацію нового газогону "Північний потік-2", причина цього рішення — побудований газопровід  йде в розріз з відповідністю  норм країн  Євроспільноти. І комплексом інших питань, які пов'язаних з його спорудженням. Про це інформує  ANSA.

У Німеччині розповіли, чому припинили сертифікацію "Північного потоку-2"

У МЗС назвали причини зупинки сертифікації (фото з відкритих джерел)

 За словами очільниці міністерства закордонних справ Німеччини Анналени Бербок,  перед початком засідання за її участю в Раді  Європейського Союзу, що відбулось в Брюсселі,  представники європейського регулятора  ще восени заявляли про те, що новий газогін  не відповідає  нормам Європейського Союзу.

Як зазначила посадовець німецького МЗС, представники федерального мережевого агентства призупинили сертифікацію тому, "що є чіткі вимоги європейського енергетичного права в питанні анбандлінгу та інших конструкційних питань". Ця процедура  була зроблена федеральним мережевим агентством  декілька днів тому.

Дещо раніше міністр МЗС Німеччини зробила заяву, що сертифікація нового газогону  Північний потік-2" зупинена, тому що цей газогін не відповідає діючим нормам країн Європейської спільноти й виникає необхідність  усунення зазначених порушень. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про Кремль застерігає США від тиску щодо сертифікації "Північного потоку-2". У Москві заявили, що Сполучені Штати не повинні ні на кого чинити тиску через сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2". Нещодавно завершений газопровід очікує дозволу від німецького штату, перш ніж Росія зможе почати експорт газу через нього.  Сполучені Штати та деякі європейські країни виступають проти газопроводу, який обходить Україну і призначений для експорту російського газу безпосередньо до Німеччини через дно Балтійського моря.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини