Головна Новини Політика зовнішня політика У Нідерландах на фінішну пряму виходить справа збитого боїнгу MH17 у небі над Донбасом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах на фінішну пряму виходить справа збитого боїнгу MH17 у небі над Донбасом

Оголошення обвинувального висновку триватиме три дні і завершиться у середу, 22 грудня

20 грудня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

За три дні світ остаточно дізнається, хто винен у трагедії збитого боїнгу МН17 у небі Донбасу, яка сталась 17 липня 2014 року. Сьогодні, 20 грудня, у Нідерландах о 11-00 за київським часом розпочнеться процес оголошення обвинувального висновку. Про це повідомляє Interfax-Україна.

У Нідерландах на фінішну пряму виходить справа збитого боїнгу MH17 у небі над Донбасом

Місце падіння боїнга МН17 на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, на лаві підсудних знаходяться чотири особи. З них троє громадян Росії та один українець – Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. Їх звинувачують у тому, що саме з їх вини був збитий рейс MH17 Нідерландських авіаліній, внаслідок якої загинули 298 пасажирів.

Оголошення обвинувального висновку триватиме три дні і завершиться в середу, 22 грудня.

"Презентація прокуратури охоплює сім частин," — пояснили раніше в офісі Генерального прокурора Нідерландів.

У перший день будуть обговорювати результати слідства, озвучать обвинувачення та розкриють деталі судового процесу. Після обіду розпочнеться розгляд доказів.

"У другій половині дня понеділка прокурори пояснять першу частину глави "докази". Це передбачає використання телефонних номерів підозрюваними, підтвердження прослуховуваних розмов, контекст і поставку "Бука", — повідомили у прокуратурі.

Продовження розгляду "Доказів" заплановане на вівторок, 21 грудня. Також буде обговорено осудність відповідачів, вимоги потерпілих і конфіскацію.

А вже у середу, 22 грудня,  прокурор буде оголошувати вимогу про вирок обвинуваченим. Захист отримає право відповісти на звинувачення у травні наступного року, а також 6 червня. На цьому розгляд справи завершать. Суд очікує, що справу вдасться завершити до січня 2023 року.

Нагадаємо, літак, що прямував з Амстердаму до  Куала-Лумпур з 298 пасажирами на борту, був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Усі, хто перебував у боїнгу, загинули. Суд у цій справі почався 9 березня 2020 року.  Ще у вересні 2016 року були озвучені висновки про те, що літак збито ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", якій перебувають на озброєнні Збройних Сил Російської Федерації.

Читайте також: У другому за величиною банку Росії відреагували на можливе відключення від SWIFT



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини