Головна Новини Політика зовнішня політика У НБУ розповіли, як військова ескалація з боку Росії впливає на економіку України
commentss НОВИНИ Всі новини

У НБУ розповіли, як військова ескалація з боку Росії впливає на економіку України

Сергій Ніколайчук заявив, що ризики про напад РФ є головним чинником інфляції

9 грудня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:








Можлива військова ескалація РФ може негативно відбитись на українській економіці. Мало того, саме оприлюднення про можливість цього призвело  до тиску на ринку валюти. Про це заявив, проводячи брифінг, трансляція якого здійснювалась на Youtube, заступник очільника НБУ  Сергій Ніколайчук.

У НБУ розповіли, як військова ескалація з боку Росії впливає на економіку України

Новини про військову агресію негативно впливають на економіку (фото з відкритих джерел)

  Він наголосив, що стан невизначеності, пов'язаний з можливою ескалацією збройного нападу може стати чинником, який погіршуватиме очікування та позначиться відтермінуванням рішень інвесторів нашої країни, від чого залежить відновлення вітчизняної економіки.

 Посадовець НБУ переконаний, що збільшення геополітичних ризиків, які пов'язанні з можливим військовим вторгненням Росії, є головним чинником інфляції.

 За словами Ніколайчука, цей фактор призвів до того, що знизились ціни на українські активи, з'явився додатковий тиск на ринку валюти. Все це вище перераховане, на жаль, не сприяє зменшенню інфляції.

 Наслідком оприлюднених геополітичних ризиків є продовження  формування  високої ціни на голубе паливо на довший період, ніж це очікувалось.

 Посадовець НБУ також відмітив, що ціни у світі на голубе паливо та продукти  перевищили очікуваний фінансистами рівень і продовжують залишатись більшими найближчим часом. Зменшення ціни на голубе паливо можливе весною, після того,  як закінчиться опалювальний сезон.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували по те, що Путін відповів, чи збирається Росія нападати на Україну. Глава Кремля Володимир Путін наголосив, що вважає провокацією питання про можливе вторгнення на територію України. Як він сказав, Росія дотримується миролюбної зовнішньої політики, але, разом з тим, має постійно дбати про свою безпеку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини