Головна Новини Політика зовнішня політика У НАТО прокоментували удари Ізраїлю по Газі
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО прокоментували удари Ізраїлю по Газі

Генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував авіаційні удари армії оборони Ізраїлю по сектору Газа

11 жовтня 2023, 21:40
Поділіться публікацією:

НАТО вважає відповідь Ізраїлю на напад ХАМАС пропорційною, заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг. Про це повідомляють "Коментарі".

У НАТО прокоментували удари Ізраїлю по Газі

Єнс Столтенберг

"Ми також закликаємо ворожі Ізраїлю організації не намагатися скористатися ситуацією, що призведе до ескалації конфлікту", — наголосив він.

Нагадаємо, що проіранська воєнізована організація Хезболла, яка базується на півдні Лівану, заявила, що атакує Ізраїль у разі початку наземної операції у секторі Газа. Як повідомляється, за останню добу з території Лівану періодично обстрілювалася північ Ізраїль, зокрема Хайфа. При цьому ЦАХАЛ відповідав на ці удари, але масштабного вторгнення з боку Хезболли поки що не було.

Повністю атаку ХАМАС на Ізраїль підтримали Іран та Сирія, з території якої минулої доби також був обстріляний із мінометів Ізраїль. Однозначну підтримку єврейській державі висловили США, ЄС, Великобританія, Україна, Бразилія.

Кувейт, Ірак, Оман, Саудівська Аравія не підтримали ХАМАС, але головним винуватцем конфлікту назвали Ізраїль. Сьогодні до цієї точки зору приєднався глава РФ Путін, який до винуватців ситуації зарахував США, за підтримку Ізраїлю.

За даними ООН, у Газі на даний момент внаслідок авіаударів Ізраїлю знищено вже понад тисячу будинків, 560 сильно пошкоджено. Понад 123 тисяч палестинців були змушені залишити свої будинки.

Тим часом, у Росії розповіли, кого вони "відправлять до Магадану".

Японський депутат приїхав до Москви, де заявив про підтримку Росії: що з ним зробили в Японії.

А у ЗМІ з'явилися подробиці про новий скандал із ТЦК у Львові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини