Головна Новини Політика зовнішня політика У «Нафтогазі» натякнули, що з 2024 року українська ГТС може виявитися без газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Нафтогазі» натякнули, що з 2024 року українська ГТС може виявитися без газу

Глава НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що Росія не хоче вести переговори з Україною щодо продовження контракту про транзит газу до ЄС після 2024 року

30 листопада 2021, 07:35
Поділіться публікацією:

Фактично те, про що попереджали багато політиків та експертів в Україні, вже почало відбуватися – Москва вже зараз відмовляється вести переговори з Києвом щодо продовження контракту про транзит газу до ЄС після 2024 року. Як передає видання "Коментарі", про це заявив голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко в інтерв'ю "Reuters".

У «Нафтогазі» натякнули, що з 2024 року українська ГТС може виявитися без газу

Юрій Вітренко. Фото: фейсбук Юрія Витренка

Юрій Вітренко висловив занепокоєння тим, що Росія взагалі не йде на діалог щодо постачання газу через українську ГТС і вподальшому. Глава "Нафтогазу" наголосив, що є постійні комунікації з партнерами у Німеччині та США. Європейці й надалі хотіли б отримувати газ через українську ГТС. Ось тільки росіяни відмовляються навіть розпочинати діалог на цю тему. Взагалі не йдуть на контакт.

Вітренко уточнив, що сертифікація, а потім і запуск газопроводу "Північний потік-2" — відкриє Росії можливість безпосередньо постачати газ до Європи в обхід України. Росія більше не залежатиме від транзиту через територію України. Отже, важелі тиску на Росію будуть втрачені.

За словами Юрія Вітренко, незважаючи на те, що "Нафтогаз" включили до процесу сертифікації "Північного потоку – 2", Україна не має можливості перешкодити запуску трубопроводу. Глава "Нафтогазу" не виключив, що Україна шукатиме правди в суді, якщо газопроводу нададуть дозвіл та сертифікати для повноцінного запуску всупереч вимогам європейського законодавства.

Читайте на порталі "Коментарі" – у Німеччині нагадали США про неприпустимість санкцій проти "Північного потоку-2", а також звернули увагу на угоду, підписану в липні цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини