Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС звернулися до українців із закликом: до яких країн просять утриматися від поїздок
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС звернулися до українців із закликом: до яких країн просять утриматися від поїздок

У МЗС дали поради українцям через загострення на Близькому Сході

3 серпня 2024, 09:35
Поділіться публікацією:

У зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою на Близькому Сході Міністерство закордонних справ (МЗС) радить українцям залишити Ізраїль та Ліван або утриматися від поїздок до цих країн найближчим часом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства.

У МЗС звернулися до українців із закликом: до яких країн просять утриматися від поїздок

МЗС України. Фото: із відкритих джерел

Водночас МЗС поновило рекомендації щодо перебування громадян України на території цих країн.

"Тим, хто вже перебуває в Ізраїлі, ... рекомендуємо утриматися від поїздок на території, що межують із ліванським та сирійським кордоном; територій, що межують із сектором Газа; територій Західного берега річки Йордан", – йдеться у повідомленні.

Міністерство також поновило рекомендації громадянам України щодо погіршення ситуації з безпекою в Ліванській Республіці.

"МЗС наполегливо рекомендує утриматися від будь-яких поїздок до Лівану до стабілізації ситуації з безпекою, а тим громадянам України, які перебувають у цій країні, — залишити її територію", — йдеться у повідомленні.

Водночас громадян, які ухвалили особисте рішення продовжити перебування на території Лівану, закликали утриматися від поїздок на території, що межують із сирійським кордоном; територій, що межують із ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; у табори біженців Нахр Аль-Баред та Беддаві поблизу Тріполі, Айн Аль-Хільвех та Мієх Мієх поблизу міста Сайда; Долини Бекаа та південного передмістя Бейрута, району Дахі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Близькому Сході буде розгорнуто більше американських оборонних можливостей, щоб зміцнити захист сил США в регіоні та захистити Ізраїль. Про це йдеться у повідомленні Пентагону, пише Bloomberg.

Також видання "Коментарі" повідомляло – таки війна: США готують перекидання на Близький Схід додаткових бойових літаків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини