Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС звернулися до посольств щодо евакуації дипломатів з України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС звернулися до посольств щодо евакуації дипломатів з України

Представники установи вітають рішення абсолютної більшості іноземних партнерів не змінювати режим роботи дипломатичних представництв

27 січня 2022, 08:54
Поділіться публікацією:

Спочатку президент Володимир Зеленський спробував заспокоїти українців на тлі численних повідомлень про російську загрозу. А потім уже й МЗС почало заспокоювати союзників України, щоб ті не панікували та не робили поспішних кроків із евакуації з країни своїх дипломатів. У МЗС просять посольства "не нагнітати" інформаційне поле та не "розхитувати" суспільство, загострюючи і без того непросту ситуацію. Як передає видання "Коментарі", офіційна позиція міністерства була опублікована на сайті відомства.

У МЗС звернулися до посольств щодо евакуації дипломатів з України

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

У МЗС наголошують, що вони вітають, що більшість диппредставництв, які є в Україні, продовжують функціонувати у звичайному режимі та не роблять спроб евакуації на тлі чуток про підготовку російських військ до вторгнення в Україну.

Звертаючись до тих країн, які все ж таки розпочали евакуацію своїх дипломатів до МЗС України, називають такі кроки передчасними.

У міністерстві продовжують тісне співробітництво з міжнародними партнерами щодо оцінки загроз з боку Росії. Також українські дипломати просять союзників України не нагнітати обстановку, розпитуючи в ЗМІ панічні заяви про те, що Росія обов'язково спробує нападу на Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю спрогнозували можливість російського вторгнення в лютому, а також те, як можуть розвиватися події в самій Україні. Експерти називають Олімпіаду в Китаї тим, що може завадити Путіну здійснити свої плани в нападі на Україну. У результаті Кремль може взагалі відмовитись від своїх планів або скоригувати їх.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини