Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС заговорили про звільнення всіх територій, але не виключають переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС заговорили про звільнення всіх територій, але не виключають переговорів

Результат цієї війни може вирішитись після битви за Донбас

10 травня 2022, 17:03 comments1515
Поділіться публікацією:

У тому випадку, якщо Україна здобуде перемогу в битві за Донбас, яка триває в ці дні, вона ставитиме за мету звільнення всіх своїх територій, але й переговори в такому разі все одно виключати не можна. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Financial Times".

У МЗС заговорили про звільнення всіх територій, але не виключають переговорів

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр визнав, що у перші дні війни Україна справді розраховувала на те, що шляхом переговорів вдасться зупинити бойові дії та домогтися того, щоб російські війська були відведені на ті позиції, які вони займали до 24 лютого, коли й відбулося повномасштабне вторгнення. Також Київ розраховував на те, що агресор розрахується з Україною за завдану шкоду.

Тепер уже, зазначив дипломат, якщо Україна та її Збройні сили досить мужньо виявлять себе у битві за Донбас, здобувши перемогу, то це буде визначальним чинником щодо подальшої динаміки війни. У такому разі не можна виключати, що перемогою для України вважатиметься звільнення всіх її окупованих територій.

За словами Кулеби, тільки якщо Росія зазнає поразки в цій війні, це дозволить Україні відкрити всі свої чорноморські порти і знову запустити експортну економіку.

Глава МЗС України впевнений, що якщо Захід і надалі підтримуватиме Україну, надаючи нові зразки озброєння, то українські захисники зможуть не лише вибити ворога з Херсонської області, а й завдати удару Чорноморському флоту і, як наслідок, розблокувати прохід до моря. При цьому Кулеба наголосив, що Україна не виключає, що переговори можуть відновитися будь-якої миті, але позиції на цих переговорах мають бути сильними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід поставив на перемогу: що означає ленд-ліз для України – чи це наблизить кінець війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини