Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС відреагували на заяву Путіна про «гарантії» від України щодо зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відреагували на заяву Путіна про «гарантії» від України щодо зернової угоди

У МЗС України спростували заяву президента РФ Путіна про "гарантії" України щодо "зернової угоди"

3 листопада 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

Заява президента РФ Володимира Путіна про те, що нібито Україна надала якісь нові зобов'язання щодо виконання "зернової угоди", не відповідають дійсності. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook заявив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

У МЗС відреагували на заяву Путіна про «гарантії» від України щодо зернової угоди

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що російський президент заявив про те, що Україна надала "гарантії", після яких Росія нібито вирішила повернутись до зернової угоди. Насправді ж Україна ніколи не використовувала зернову угоду для того, щоб досягти своїх військових цілей. Київ чітко дотримується всіх положень зернової угоди.

За словами Олега Ніколенка, у зерновій угоді чітко прописано, що сторони повинні дотримуватись виконання зернової угоди і Україна зі свого боку ніколи не атакувала судна, які перевозили зерно. Україна ніколи не використовувала морський шлях у військових цілях.

"Жодних нових зобов'язань, які б виходили за межі вже існуючих у зерновій угоді, наша держава не брала", — зазначив Ніколенко.

Він додав, що президент Туреччини Ердоган та генсек ООН Антоніу Гутерріш у тісній співпраці з Україною змогли знайти слова, як повернути Путіна до зернової угоди.

"У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів Путін. Це була позиція сили, а не поступок. Повернення Росії до виконання своїх зобов'язань у рамках зернової ініціативи яскраво ілюструє дієву формулу: сильна позиція – рішучі дії = результат", — додав Ніколенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія повертається до зернової угоди: російський диктатор Володимир Путін розповів про отримані "гарантії" від України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини