Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС відреагували на мирний план Китаю для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відреагували на мирний план Китаю для України

Дмитро Кулеба заявив, що він бачив мирний план Китаю для України, але ще потрібно вивчити всі деталі

21 лютого 2023, 15:12 comments2898
Поділіться публікацією:

Китайський дипломат Ван І показав главі МЗС України деталі анонсованого мирного плану, реалізація якого має призвести до встановлення миру. Проте Київ має проаналізувати деталі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу на брифінгу після зустрічі Україна-НАТО-ЄС.

У МЗС відреагували на мирний план Китаю для України

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба розповів, що Ван І справді представив основні позиції плану світу, який розробив Пекін.

"Я чекаю з нетерпінням отримати текст... Необхідно вивчити деталі. Коли ми отримаємо цей документ, ми його вивчимо докладно та подивимося, які висновки є", – зазначив глава МЗС України.

Кулеба наголосив, що для України пріоритетною залишається формула світу, яку просуває президент Володимир Зеленський.

Варто зазначити, цей план обговорювався в Москві, де вчора з візитом був головний дипломат і радник лідера Китаю Ван І . Досі подробиці мирного плану Китаю щодо врегулювання військового конфлікту в Україні містяться у суворому секреті.

Пізніше глава МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що попри будь-який запропонований план Україна продовжить боротися за свою свободу.

Раніше Bloomberg у понеділок із посиланням на європейських чиновників, імена яких не називаються, повідомив, що китайський план мирного врегулювання війни РФ проти України містить заклики до припинення вогню та постачання Україні зброї.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Ван І зазначив, що Китай не бажає продовження "кризи" в Україні. "Ми не хочемо підливати олії у вогонь і не хочемо мати жодних вигод від кризи. Ми хочемо сприяти знаходженню світу, ми на стороні миру та діалогу", – додав він, нагадавши про пропозицію лідера Китаю Сі Цзіньпіна, зроблену вже на другий день після повномасштабного. вторгнення, щоб Україна та РФ сіли та обговорила способи врегулювання "кризи".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи найближчим часом може наступити вирішальний період для України – кому адресовано посил президента Володимира Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини