Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС відповіли Орбану, який уже не пам'ятає кордону України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відповіли Орбану, який уже не пам'ятає кордону України

Прем'єру Угорщини нагадали про міжнародно визнані кордони нашої країни

29 вересня 2023, 16:05
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у Міністерстві закордонних справ України відповіли скандальному прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, який заговорив про те, що перед переговорами щодо вступу держави до ЄС необхідно визначити "параметри країни".

У МЗС відповіли Орбану, який уже не пам'ятає кордону України

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Спікер МЗС Олег Ніколенко заявив, що прем'єр-міністр Угорщини "турбується про вступ України до Європейського Союзу", і нагадав про міжнародно визнані кордони нашої країни.

"Інформуємо, що Україна не змінювала свою територію в межах міжнародно визнаних кордонів", — написав він.

Наступного місяця, як очікується, Єврокомісія піде на важливий крок щодо вступу України до ЄС – видасть рекомендацію розпочати серйозні переговори щодо багаторічного процесу приєднання до блоку.

Якщо рекомендацію буде видано, лідери країн блоку повинні схвалити її. Як очікується, це може статися у грудні.

Зазначимо, в ефірі державного радіо Орбан зробив низку скандальних заяв про Україну, зазначивши, що коли країни ЄС обговорюватимуть євроінтеграцію України, не вдасться уникнути питання – чи можна розпочинати переговори з країною, яка може війни, адже неясно, яка територія цієї країни. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід має піти на те, щоб укласти "угоду" з президентом Росії Володимиром Путіним про нову безпекову архітектуру України, яка не повинна включати ні повернення Криму, ні членство в НАТО. Про це в інтерв'ю колишньому ведучому Fox News Такеру Карлсону заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Також видання "Коментарі" повідомляло — стало відомо, яка країна допоможе Орбану з транзитом російського газу в обхід України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 вересня 2023, 15:15

Вийдіть на місце, і подивитися що відбувається насправді. В нас і парламентсько-президентська республіка лишається по конституції. А по факту керують корумповані друзі Брехуна. Корупції теж нема. Навіть Байден не помічає у пеклі чортячої поведінки чортів.


Новини