Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС України заявили, що ставка Лукашенка на Путіна програшна
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України заявили, що ставка Лукашенка на Путіна програшна

Україна викликала в МЗС главу посольства Білорусі після заяв Лукашенка

10 серпня 2021, 17:16
Поділіться публікацією:

Від тимчасового повіреного у справах Республіки Білорусь в Україні Кирила Камишева в МЗС попросили пояснень у зв'язку з промовами Олександра Лукашенка під час спілкування з представниками ЗМІ. Про це повідомили в МЗС України, пише видання "Коментарі".

У МЗС України заявили, що ставка Лукашенка на Путіна програшна

Олександр Лукашенко. Фото: belta.by

Головного дипломата Білорусі офіційно попередили, що заява про можливість визнати анексований Росією Крим територією Російською Федерацією може бути прирівняна до співучасті в агресії Кремля проти цілісності української держави. У МЗС зазначили, що Київ чекає від білоруської сторони роз'яснення після публічних заяв Лукашенка по допиту опозиціонера Романа Протасевича "псевдопрокурорами" "ЛНР". Якщо те, що заявив Лукашенко, правда, то виходить, що МЗС Білорусії спочатку дезінформував українську сторону, коли заперечував будь-який факт приїзду таких "прокурорів" у Мінськ.

Окремо в МЗС звернули увагу на пропаганду Російської Федерації, яку запускає особисто Лукашенко, коли говорить про те, що в Україні нібито готуються бойовики для перекидання на територію Білорусі. Насправді усе це не відповідає дійсності і є справжнісінькою пропагандою, за якою стоять російські спецслужби. На думку українських дипломатів, такими брехливими заявами про погрози з боку України режим Лукашенка намагається знайти виправдання для своїх репресивних методів і наступу на права й свободи білорусів. Також в МЗС України нагадали про попередження Лукашенка разом із президентом РФ Путіним "поставити Україну на коліна". Офіційну Білорусь поінформували, що такі заяви свідчать про слабкість нинішньої Білорусі. Ні про яку силу тут і мови немає, тому що російський президент не зумів поставити Україну на коліна. Тому Лукашенко відразу помилився, коли зробив ставку на російського диктатора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко зізнався, що без кредиту РФ Білорусь не витягне, тому вже попросив у Путіна грошей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

10 серпня 2021, 16:50

Какой мид, такие и заявления


Новини