Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС України відреагували на заяву Лаврова про "заміновані порти"
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України відреагували на заяву Лаврова про "заміновані порти"

Київ вимагає від Росії відвести сили в море та гарантувати ненапад

2 червня 2022, 12:50 comments1049
Поділіться публікацією:

Україна разом зі своїми партнерами та союзниками розробляє програму, як відновити експорт української продукції через морські порти, які на сьогоднішній день заблоковані країною-агресором. Росія має відвести свої війська у морській акваторії навколо України та гарантувати, що суду з продовольчими вантажами росіяни не атакуватимуть. Про це заявив представник МЗС України Олег Ніколаєнко у відповідь на заяву глави МЗС Росії Сергія Лаврова. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на видання "Європейська правда".

У МЗС України відреагували на заяву Лаврова про "заміновані порти"

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Раніше глава російського МЗС заявив, що Росія нібито готова пропустити судна з українським зерном, як крок у відповідь на те, що Київ розмінує порти. Ніколенко назвав заяву Лаврова такою, яка не відповідає дійсності, адже вторгнувшись в Україну саме російські війська взяли в облогу українські морські порти, після чого саме Росія замінована частина морської акваторії і з того моменту не залишає спроб прорватися з боку моря і вторгнутися в Одесу, а також в інші прибережні міста України.

Спікер Міністерства закордонних справ розповів, що Київ позитивно ставиться до того, що низка країн готова приєднатися до процесу відновлення безпеки в Чорному морі, але це неможливо, якщо Росія не зробить перший крок і не відведе своїх Збройних сил з морської акваторії навколо України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не лише американські HIMARS: стало відомо, яку смертоносну зброю передасть Україні Лондон.

Видання "Коментарі" також повідомляло — в Україну їдуть РСЗВ та гелікоптери: коли перелом у війні – чому ж тоді наступ ЗСУ відкладається. Експерти знають відповідь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини