Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС України відреагували на протести, які охопили Грузію
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України відреагували на протести, які охопили Грузію

МЗС України закликало Грузію дотримуватися міжнародних норм

8 березня 2023, 16:45 comments1779
Поділіться публікацією:

Грузія має гарантувати своїм громадянам права на мирні протести. Україна солідарна з грузинським народом у його прагненні продовжувати розвиток європейського майбутнього країни. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства закордонних справ України.

У МЗС України відреагували на протести, які охопили Грузію

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

У МЗС зазначили, що продовжують уважно стежити за подіями в Грузії на тлі масових протестів проти законопроекту щодо "іноземних агентів".

"Як держава, яка прагне набути членства в Європейському Союзі, Грузія повинна неухильно гарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест", — йдеться у повідомленні.

Водночас у зовнішньополітичному відомстві України зазначили, що взяли до уваги намір президента Грузії Саломе Зурабішвілі накласти вето на вищезгаданий законопроект і додали, що той документ, який вирішили ухвалити грузинські парламентарі, суперечить усім європейським нормам та законам.

"Висловлюємо солідарність із грузинським народом у його прагненні продовжити розвиток європейського майбутнього Грузії", — додає прес-служба.

Варто нагадати, грузинська опозиція вийшла на протест проти нового закону "про іноагентів", ухваленого парламентом у першому читанні і дуже схожого з російським. Поліція розігнала протестувальників, застосувавши водомети та сльозогінний газ. Тим часом президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка перебуває з візитом у США, підтримала протестувальників і заявила, що накладе вето на скандальний законопроект. А глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що закон "про іноагентів" несумісний із цінностями Європейського союзу і суперечить вступу до ЄС, курс куди декларувала Грузія. Що відбувається з цією країною, яка раніше випереджала навіть Україну в європейській та євроатлантичній інтеграції? Як події у Грузії можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини