Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС терміново звернулися до світової громадськості: по яких об'єктах Кремль готує удари
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС терміново звернулися до світової громадськості: по яких об'єктах Кремль готує удари

Андрій Сибіга заявив, що Кремль готує удари по критичних об'єктах ядерної енергетики України перед зимою

сьогодні, 16:17
Поділіться публікацією:

Країна-агресор готує удари по об'єктах ядерної енергетики України перед зимою. Йдеться про обладнання, важливе для безпеки. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві міністра закордонних справ України Андрія Сибіги.

У МЗС терміново звернулися до світової громадськості: по яких об'єктах Кремль готує удари

МЗС України. Фото: із відкритих джерел

Глава МЗС пояснив, зокрема, йдеться про можливі атаки на відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, оскільки вони є критичними для безпечної роботи атомної енергетики в Україні.

"Ураження цих об'єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки. Відповідну інформацію українські спецслужби вже передали партнерам. Поінформовано також МАГАТЕ", — запевнив Сібіга.

Глава МЗС України нагадав, що Росія – єдина країна, яка захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ.

Топ-дипломат нагадав, що українська формула світу містить пункт про забезпечення радіаційної та ядерної безпеки. Київ закликає всі міжнародні організації та держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста.

"Вдячні МАГАТЕ за рішення про розширення місій на низці енергетичних об'єктів України. Просимо Агентство, країни-партнери та інші організації якнайшвидше реалізувати домовленості. Закликаємо також забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх потрібних об'єктах", — резюмував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — потужна атака дронів за складом боєприпасів у російському містечку Торопець Тверської області вже обговорюється другий день поспіль. Чи відстрочить удар по складу в Торопці масований обстріл України, який останнім часом знову прогнозують? Скільки таких військових складів може бути біля РФ? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини