Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, які проблеми несе за собою посилення санкцій проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, які проблеми несе за собою посилення санкцій проти РФ

На «Кримській платформі» буде окремо обговорюватися питання іноземних санкцій проти офіційної Москви

20 серпня 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

Уже через кілька днів на міжнародному саміті "Кримська платформа" зберуться представники 44 різних держав і організацій. Захід буде присвячений, звісно, питанням деокупації Криму. За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, серед іншого обіцяють обговорити дієвість антиросійських санкцій, котрі вводяться Європою і Штатами, пише "НВ".

У МЗС розповіли, які проблеми несе за собою посилення санкцій проти РФ

Дмитро Кулеба про санкції проти Росії. Фото із відкритих джерел

При цьому Кулеба зазначає, що вже звичний санкційний "потік" проти Москви все одно має кілька серйозних проблем, на які учасники "Платформи..." збираються звернути посилену увагу.

По-перше, проблеми загалом із "обмежувальним" режимом. Міністр підкреслює, що часто, навіть не дивлячись на санкції, на Кримський півострів потрапляє продукція, яка взагалі-то повинна перебувати під забороною. Цей момент, каже Дмитро Кулеба,обов’язково детально розглянуть після закінчення саміту.

Однак є ще одне питання, яке також викликає чимало проблем. Йдеться про ймовірне посилення режиму санкції.

"Держави не готові відразу брати чіткі зобов'язання, що "ми зробимо ось ці та ось ці санкції через місяць, через пів року", — пояснює Кулеба.

При цьому чиновник упевнений: ці самі зобов'язання потрібні, адже часто на дії Москви не можна не відреагувати посиленням санкційного тиску. А виходить, що іноді він дуже і дуже слабо працює.

Однак Дмитро Кулеба також чітко усвідомлює, що лише за допомогою санкцій анексувати Крим повернути не вдасться.

"Санкції не є інструментом, а елементом великої стратегії повернення тимчасово окупованих територій", — резюмував дипломат.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що міжнародний саміт, присвячений питання деокупації і реінтеграції Кримського півострова до складу України, остаточно закінчив прийом заявок від країн-учасниць. Які саме країни збираються бути представлені на різних рівнях, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому після запуску "Кримської платформи" все зміниться, а про деокупацію Криму тепер будуть говорити кожен день і наближати ту дату, коли це станеться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини