Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, як просувається створення Спецтрибуналу для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, як просувається створення Спецтрибуналу для Росії

Україна разом із партнерами продовжує роботу над створенням Спецтрибуналу для РФ. Міжнародна коаліція продовжить зростати

28 лютого 2023, 08:05 comments1413
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що міжнародна коаліція для створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України та притягнення військового та політичного керівництва Росії до відповідальності продовжуватиме зростати. Як повідомляє прес-служба міністерства, сьогодні Кулеба закликав підтримати Спецтрибунал, відкриваючи спеціальний міністерський захід на полях 52-ї сесії Ради з прав людини ООН "Агресія проти України: вплив на права людини та гуманітарну ситуацію в Україні та світі".

У МЗС розповіли, як просувається створення Спецтрибуналу для Росії

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Участь у заході взяли 55 країн, зокрема на рівні міністрів закордонних справ: Бельгія, Данія, Ісландія, Коста Ріка, Ліхтенштейн, Маршалові острови, Словенія, Франція, Швеція.

"Ми не припиняємо ні на мить роботи над створенням спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності політичного та військового керівництва Росії та їхніх поплічників за злочин агресії проти України. Усі звірства росіян є похідними від нього. Потрібно усунути причини, а не лише симптоми", — заявив міністр.

Глава МЗС України також звернув увагу на численні порушення росіянами міжнародного гуманітарного права та прав людини, військових злочинів, злочинів проти людяності та геноциду, зокрема викрадення українських дітей та їх примусового усиновлення у російських сім'ях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — навіщо Путін зробив заяву про зупинення участі Росії в ДСНО: в ISW знають відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому у Путіна з'явилися страхи про розпад РФ – як прискорити перемогу над агресором.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини