Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, як намагаються витягнути застряглих у Казахстані українців
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, як намагаються витягнути застряглих у Казахстані українців

У МЗС запевняють, що життю українців нічого не загрожує

9 січня 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

На тлі масових протестів, що охопили Казахстан, українські громадяни фактично виявилися заручниками ситуації, втративши можливість без проблем виїхати з охопленої протестами країни. Українські дипломати вже активно працюють над тим, щоб допомогти співвітчизникам повернутись на Батьківщину. Найбільше наших співвітчизників зараз зосереджено саме в Алмати. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів прессекретар МЗС Олег Ніколенко.

У МЗС розповіли, як намагаються витягнути застряглих у Казахстані українців

МЗС України. Фото з відкритих джерел

Дипломат розповів, що із міжнародного аеропорту Алмати на сьогодні звичайним пасажирам вилетіти неможливо. Аеропорт функціонує лише для приймання та відправлення авіації країн-членів ОДКБ.

Що стосується українців, що застрягли у Казахстані, то Ніколенко зазначив, всі вони у безпечному місці, забезпечені всім необхідним, загрози їх життю немає.

У МЗС мають інформацію, якщо нічого непередбачуваного не станеться, то вже 9 січня перший регулярний рейс після тривалої паузи з Нур-Султана має вилетіти до Києва.

За словами Олега Ніколенка, голова МЗС України Дмитро Кулеба поставив перед українським дипломатичним корпусом завдання не чекати, коли на повну силу запрацюють аеропорти у Казахстані, та розглядати всі можливі шляхи, як вивезти наших співвітчизників із країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чому у Путіна з'явилася унікальна можливість провести реінкарнацію СРСР, анексувавши Казахстан. Саме тому російські війська продовжують прибувати до країни, яку охопили протести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини