Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, що вважатиметься перемогою України у війні проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, що вважатиметься перемогою України у війні проти РФ

Україна готова до переговорів із РФ, але лише після звільнення всіх українських територій

19 травня 2022, 07:30 comments2423
Поділіться публікацією:

Переможним підсумком у російсько-українській війні має стати деокупація всіх українських територій, включаючи Крим та Донбас, а також виплата всіх репарацій російською стороною. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю нідерландському сайту NRC заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У МЗС розповіли, що вважатиметься перемогою України у війні проти РФ

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Глава МЗС України зазначив, що Україна добре розуміє, що для неї буде перемогою у війні – це звільнення виключно всіх територій, включаючи анексований Крим та тимчасово окуповану частину Донбасу. Це перша частина. Друга частина полягає в тому, що Росія має компенсувати Україні всі ті збитки, які вона завдала своїми військовими діями. Третя частина – має постати перед судом ті військові злочинці, які вчинили свої злочини проти людяності. Четверта частина – за Україною має бути чітко закріплено шлях на євроінтеграцію.

На думку Дмитра Кулеби, всі чотири пункти є складовими великої перемоги, до якої йде Україна.

При цьому міністр погодився з тим, що з Росією доведеться сісти за стіл переговорів, але не тому, що Україна не має іншого вибору, а тому так влаштований мир і кожна війна в будь-якому разі закінчується за столом переговорів.

Кулеба наголосив, що Україна, подолавши багато емоцій, які викликані звірствами російської армії в Україні, готова сісти за стіл переговорів з представниками РФ. Україна готова це зробити, якщо з'явиться шанс на звільнення територій та завершення війни, то Україна готова до діалогу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі озвучили свою позицію, чому переговори щодо закінчення війни в Україні припинилися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини