Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли про контакти між Байденом і Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли про контакти між Байденом і Зеленським

МЗС активно контактує з адміністрацією США

24 лютого 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про контакти між новим президентом США Джо Байденом і главою української держави Володимиром Зеленським. Про це глава МЗС розповів під час брифінгу.

У МЗС розповіли про контакти між Байденом і Зеленським

Фото: White House

За словами міністра, на цей момент проходить підготовка першої телефонної розмови між президентами, а також підкреслив, що Україна активно розвиває контакт з новою адміністрацією Білого дому.

Кулеба повідомив про налагодження взаємодії з американцями, а також сказав, що одним з головних питань, над яким працюють українські дипломати, є організація першої розмови між Джо Байденом і Володимиром Зеленським.

Джо Байден вже встиг провести телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, коли обговорював з ним продовження договору про скорочення стратегічних озброєнь.

Тоді Байден заявив про те, що підтримує суверенітет України та засуджує російську агресію на Донбасі. Також лідери США і Росії обговорювали втручання в американські вибори і отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників.

Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши пост у віці 78 років. На момент закінчення президентського терміну у 2024 році йому буде 82 роки.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Байдена готують нові жорсткі санкції проти Росії за отруєння Навального.
Читайте також, чому Зеленський загрожує нардепам розпуском Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини