Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, на яку реакцію на війська КНДР у Росії чекає Україна від союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, на яку реакцію на війська КНДР у Росії чекає Україна від союзників

Андрій Сибіга заявив, що Україна вимагає від партнерів відреагувати на війська КНДР у Росії – реалізувати План перемоги

сьогодні, 09:20
Поділіться публікацією:

Україна вимагає "негайної та рішучої реакції" з боку євроатлантичної спільноти та миру на те, що Північна Корея підтримує Росію озброєннями та військовими. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

У МЗС розповіли, на яку реакцію на війська КНДР у Росії чекає Україна від союзників

Війська КНДР. Фото: з відкритих джерел

"Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив президент Володимир Зеленський", – зазначив топ-дипломат.

За його словами, оскільки країна-агресор масштабує свою війну, союзники мають масштабувати військову підтримку України – зняти обмеження на далекобійні удари, розпочати перехоплювати ракети та безпілотники РФ над Україною, надати запрошення до НАТО та збільшити інвестиції в українське виробництво озброєнь.

Міністр звернув увагу, що північнокорейський режим підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом – не найманцями, а регулярними підрозділами, які РФ має намір кинути на фронт, як гарматне м'ясо.

За словами Андрія Сибіги, країни Євросоюзу і НАТО повинні усвідомити, що Північна Корея вторгається до Європи пліч-о-пліч з Росією, і не обмежуватися лише виразом занепокоєння, а "діяти без зволікання".

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер закликав президента США Джо Байдена визнати використання військ Північної Кореї проти України "червоною лінією" для США та НАТО. Про це Тернер написав у себе в соцмережі X.

Також видання "Коментарі" повідомляло – дуже багато чуток та різної неперевіреної інформації у мережі про можливе залучення Росією північнокорейських військових у війні проти України. Але в Офісі президента радять спокійно ставитися до цього. Таку заяву в інтерв'ю YouTube каналу РБК-Україна зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини