Головна Новини Політика зовнішня політика В МЗС порівняли Росію із важким захворюванням: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС порівняли Росію із важким захворюванням: подробиці

На думку Дмитра Кулеби, перед Євросоюзом нині постає два складних виклики і РФ — один із них

7 травня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Російська агресія проти України продовжує хвилювати як жителів нашої країни, так і багатьох іноземних партнерів. На думку керівника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби, саме тому через свою поведінку Росія досить схожа із коронавірусною пандемією, повідомляє УНН.

В МЗС порівняли Росію із важким захворюванням: подробиці

Кулеба порівняв Росію із пандемією коронавірусу. Фото з відкритих джерел

Така заява міністра прозвучала під час зустрічі із представниками урядів Люксембургу, Нідерландів і Бельгії 7 травня.

За словами політика, російська агресія, яка загрожує не тільки Україні, а й усій Європі, схожа на важку хворобу. Кулеба нагадав, що нині увесь світ (і Євросоюз зокрема) бореться з ковідною пандемією.

Необхідність швидкого реагування для усунення негативних наслідків коронавірусу можна порівняти, впевнений Дмитро Кулеба, із реакцією ЄС на нинішню поведінку Росії. Виняток полягає лише в тому, що російський уряд "організовує" пандемію не в сфері охорони здоров'я, а у політиці.

Тема коронавірусу була порушена і в іншому виступі Кулеби. Головний український дипломат висловив подяку європейським країнам за надану допомогу — і не лише Україні.

Також, за словами міністра, Україна планує продовжити співпрацю із Євросоюзом і всесвітньою ініціативою COVAX, яка надає протиковідні вакцини безлічі країн.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли вакциновані українці зможуть офіційно отримати друге щеплення необхідним препаратом. Спойлер — різні дати для різних вакцин.

Також на порталі ми розповідали, що відомо про нововинайдену білоруську вакцину проти коронавірусу. Препарат має деякі відмінності від тих, які вже використовуються в Білорусі, — як китайського виробництва, так і російського. Більше деталей — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

7 травня 2021, 14:13

Правительство и парламент Украины - это шайка воров, им ли трындеть о какой-то агрессии, пандемии, финансовом кризисе и других "помехах" в их тяжелой работе по уничтожению украинцев. 30 лет водят за нос народы богатейшей страны и врут о том как им тяжело и невозможно сделать украинцев богатыми и счастливыми.


Новини