Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС оцінили можливість введення військ НАТО на територію України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС оцінили можливість введення військ НАТО на територію України

Дмитро Кулеба виключив запровадження військ країн НАТО на територію України до закінчення війни

8 червня 2023, 12:28 comments3202
Поділіться публікацією:

Країни Альянсу не вводитимуть війська на територію України до завершення війни. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в ефірі програми "Сніданок з 1 1" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У МЗС оцінили можливість введення військ НАТО на територію України

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"До завершення збройного конфлікту на території України іноземні держави не вводитимуть своїх військ на територію нашої країни. Більше того, ми цього не просимо", — заявив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що після того, як Україна стане членом Альянсу, українські бригади будуть розміщені в інших країнах НАТО для їхньої оборони.

Зазначимо, колишній глава НАТО Андерс Расмуссен заявив, що деякі країни НАТО можуть захотіти ввести війська до України, якщо на літньому саміті Альянсу у Вільнюсі Києву не нададуть реальних гарантій безпеки. Як оцінюєте цю заяву та українські перспективи на липневому саміті? Нові звірства Росії (підрив тієї ж таки Каховської ГЕС) можуть підштовхнути країни НАТО до посилення протидії цій агресії (у тому числі посилюючи євроатлантичну інтеграцію України) – чи, навпаки, злякати їх? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не шукає альтернатив НАТО, але розуміє, що не стане членом Альянсу, поки триває ця війна. А тому шукає якихось інших форм гарантії безпеки на цьому етапі. Тим часом путінський прес-секретар Дмитро Пєсков запевняє, що якщо Україна стане членом НАТО, російські інтереси нібито не будуть у безпеці, тому завдання РФ – цього не допустити. Як розрубати цей вузол? Які гарантії могла отримати Україна від країн-членів НАТО? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини