Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС назвали умову припинення війни на Донбасі за тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС назвали умову припинення війни на Донбасі за тиждень

Конфлікт можна закінчити за тиждень

24 березня 2021, 10:00 comments1274
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі і назвав умову, за якої конфлікт можна буде закінчити через тиждень. Про це він повідомив в інтерв'ю словацькому виданню "Tyzden", передає прес-служба українського МЗС.

У МЗС назвали умову припинення війни на Донбасі за тиждень

Фото: Google

За його словами, війна на Донбасі може закінчитися за тиждень, якщо буде "зелене світло" з боку Москви. Він зазначив, що без бажання Росії просування до миру на Сході України неможливо.

Дипломат заявив, що якщо в Кремлі будуть дотримуватися своїх політичних обіцянок та підтверджувати, що Донбас є частиною України, то конфлікт буде вирішено дуже швидко, після того, як Росія виведе свої війська з окупованих територій.

Кулеба зазначив, що якщо завтра всі російські війська вийдуть з Донбасу, то війна закінчиться через тиждень. Головною проблемою глава українського МЗС назвав те, скільки часу нам знадобиться для того, щоб примусити Росію припинити військову агресію на Донбасі.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Байдена заявили про протистояння з Путіним.

Читайте також, як Кравчук не дав зберегти СРСР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mfa.gov.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

24 березня 2021, 10:37

Там где действительно есть Россия, там нет конфликта. Крым это подтверждает.


Новини