Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС назвали дві країни ЄС, які не постачали Україні зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС назвали дві країни ЄС, які не постачали Україні зброю

Політичні дискусії західних партнерів про те, коли та яку зброю передавати, стоять Україні щоденні втрати на фронті

23 серпня 2022, 11:10 comments1069
Поділіться публікацією:

Практично весь Європейський Союз допомагає Україні проти російської агресії, але є дві країни ЄС – Угорщина та Австрія, які вирішили опинитися осторонь. Вони відмовилися надавати Україні зброю у рамках нинішнього повномасштабного вторгнення Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на "РБК-Україна", про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в ефірі спільного національного телефону.

У МЗС назвали дві країни ЄС, які не постачали Україні зброю

Дмитро Кулеба. Фото: GETTY IMAGES

Дмитро Кулеба пояснив, що зараз кожна країна ЄС постачає Україні озброєння. Тільки для Угорщини та Австрії це питання табу. Тому загалом Європейський Союз за підтримку України у війні проти Росії. Дискусія лише виникає в практичній площині з деяких речей.

При цьому глава МЗС уточнив, що через те, що в Європейському Союзі довго обговорюють яку зброю постачати, в яких обсягах і термінах гинуть українські солдати на фронті. Тому що сучасне озброєння потрібне вже зараз і якнайбільше. Українські дипломати намагаються щодня доносити ці позиції до Європи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон, поки що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і канцлер Німеччини Олаф Шольц домовилися про довгострокову підтримку України в конфлікті з Росією. Про це йшлося під час чотиристоронніх переговорів лідерів країн телефоном, повідомляє сайт Білого дому. Окрім цього, політики закликали до військової стриманості в районі Запорізької АЕС та якнайшвидшого візиту туди представників МАГАТЕ. Раніше у Британії та США попередили – удар по ЗАЕС буде порушенням статті 5 статуту НАТО. Як може розвиватися ситуація навколо ЗАЕС? Як оцінюєте дані заяви та рівень підтримки України з боку колективного Заходу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини