Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС натякнули, що вирішальної битви під час очікуваного контрнаступу може не бути
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС натякнули, що вирішальної битви під час очікуваного контрнаступу може не бути

Дмитро Кулеба пояснив, як правильно ставитися до контрнаступу ЗСУ

2 травня 2023, 15:50
Поділіться публікацією:

Контрнаступ ЗСУ не слід сприймати як вирішальний бій. Вирішальною битвою буде та, що призведе до повного визволення українських територій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "1 1" озвучив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У МЗС натякнули, що вирішальної битви під час очікуваного контрнаступу може не бути

Дмитро Кулеба. Фото: GETTY IMAGES

Глава МЗС зазначив, що війна складається з кількох битв. Якщо очікуваним усім контрнаступом Київ вирішить головне завдання, значить можна буде сказати: "Це була вирішальна битва, дякую за підтримку, ми перемогли".

"Можливо, цей контрнаступ не буде вирішальним, і буде потрібно ще одне. Це боротьба проти наративів, що в якийсь момент Україні треба буде здатися. Ось проти цього спрямовано мою фразу про те, що контрнаступ не є вирішальним", — зазначив Дмитро Кулеба.

За словами міністра, війною треба займатись, оскільки це щоденна робота.

"Хочу звернути увагу: всі цитують аналітику. Подивіться на кількість контактів Залужного: вчора розмова з Міллі, позавчора розмова з командувачем сил НАТО в Європі, подивіться на міжнародні візити президента. Немає такого дзвінка, щоб президент не порушував тему зброї, необхідної для наших бригад , які підуть у контрнаступ", — додав глава МЗС.

Коментуючи заяви західних ЗМІ про можливий "провал контрнаступу", Дмитро Кулеба сказав наступне: "Це самі експерти та медіа, які напередодні 24 лютого говорили, що Україна не встоїть під ударами Росії. Скептики говорили "ні", оптимісти давали тиждень. Потрібно менше говорити про контрнаступ і більше працювати над тим, щоб він відбувся”.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ – агресор: чому "нейтральні країни" підтримали хворобливу для Кремля резолюцію ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини