Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС кличуть президента Бразилії в Україну, перш ніж розпочинати діалог про мир з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС кличуть президента Бразилії в Україну, перш ніж розпочинати діалог про мир з РФ

Після пропозицій про мир із РФ до МЗС покликали президента Бразилії в Україну, щоб побачити російську агресію на власні очі

18 квітня 2023, 15:05
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ запросили президента Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відвідати Україну, щоб зрозуміти справжню сутність війни після його скандальної заяви. Як передає портал "Коментарі, відповідну посаду виклав у Facebook представник МЗС України Олег Ніколенко.

У МЗС кличуть президента Бразилії в Україну, перш ніж розпочинати діалог про мир з РФ

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва. Фото: з відкритих джерел

"Україна із зацікавленістю спостерігає за зусиллями президента Бразилії щодо пошуку рішення для припинення війни. Водночас не відповідає реальному стану речей підхід, за яким жертва та агресор ставляться на однакові чаші терезів, а країни, які допомагають Україні захиститися від смертоносної агресії, звинувачуються у заохоченні війни. Ми більш ніж будь-хто у світі прагнемо до завершення російської агресії на основі формули світу, запропонованої президентом Зеленським", — зазначив Олег Ніколенко.

У МЗС уточнили, що Україну "не треба переконувати", адже війна ведеться на українській території.

Представник МЗС також підтвердив запрошення Луїсу Інасіу Лулу да Сілві відвідати Україну, щоб зрозуміти справжні причини та сутність російської агресії та її наслідки для глобальної безпеки.

Зазначимо, президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, який раніше закликав українську владу відмовитися від Криму заради припинення війни, виступив із новими "мирними" ініціативами. Саме після візиту до Китаю. Тепер він закликає міжнародну спільноту "переконати" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна домовлятися. Про що говорять посилені "миротворчі" пориви лідерів низки країн? Які ризики та можливості для України виникають через ті ж пропозиції та Сілви про створення групи країн для посередництва у припиненні війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини