Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС Канади відреагували на прохання влади України про надання озброєння
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Канади відреагували на прохання влади України про надання озброєння

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявляє, що Канада вивчає варіанти надання Україні озброєння

19 січня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі поінформувала, що Канада розглядає найбільш вдалий варіант постачання в Україну оборонного озброєння. Як передає видання "Коментарі", про це головний дипломат країни заявила, перебуваючи з офіційним візитом у Києві.

У МЗС Канади відреагували на прохання влади України про надання озброєння

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі. Фото: GETTY IMAGES

Мелані Жолі підтвердила інформацію про те, що українська влада дійсно зверталася з офіційним запитом до уряду Канади про надання озброєння у зв'язку з наростаючою загрозою російського вторгнення. Члени українського уряду повторили ці прохання і за особистої зустрічі.

Міністр наголосила, влада Канади усвідомлює, наскільки важливою є участь країни в підтримці України і тому сьогодні прораховують різні варіанти надання такої допомоги Києву. Як тільки Канада вийде на якесь підсумкове рішення – про це буде повідомлено публічно.

Мелані Жолі нагадала, що в Україні вже досить тривалий час знаходиться одна з найбільших груп канадських військових інструкторів, які прибули в Україну в рамках місії "Об'єднувач" (Unifier). Місію буде продовжено і в майбутньому.

За словами дипломата, Москва зі свого боку запустила пропагандистську машину, перекручуючи достовірну інформацію. Захід, у свою чергу, повинен усім доносити головну думку – концентрація російських військ біля українського кордону та тиск на Україну неприйнятний. Весь світ знає, що Росія сьогодні – це агресор, тому допомогу Україні буде надано.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Канада відповіла на пропозицію міністра оборони Резнікова щодо розширення військової місії в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини